Kun jij het moment nog herinneren waarop je dacht ‘ik wil een hond!’ ? Het moment waarop je een keuze voor een lange tijd maakt en een vriend voor het leven erbij krijgt. Je tijd moet inplannen om voor je kanjer te zorgen, om samen te spelen, je huis wordt een rommeltje en de bank in beslag genomen maar waar je ook zoveel liefde uithaalt. De beste keuze ooit als je het mij vraagt!

Met Ty hadden wij een bijzondere start. Wij wilden destijds graag een staffie, omdat mijn ouders er ook al 2 hadden en mijn vriend en ik de gezelligheid van een hond in huis misten. We stonden maandenlang op de wachtlijst voor dit nestje en we werden dan ook meteen gebeld door de fokker toen ze geboren werd. De afspraak was dat zij werd uitgeplaatst bij ons en dus onder de naam van de fokker bleef om de lijn voort te zetten.

Helaas mankeerde Tyra een aantal dingen: er zat een knik in haar staartje en ze had een overbeet. De afspraak kon dan ook niet doorgaan, want verder fokken met Ty was geen optie. Wij vroegen gelijk of Tyra hier later zelf last van zou hebben, maar dat verwachtte de fokker niet. “Nou dan maakt het ons niets uit, zolang ze maar lief is. Zeg maar wat we voor haar moeten betalen en wanneer we haar mogen ontmoeten”. De fokker was zo verrast door onze uitspraak dat ze ons later terug belde en zei dat ze Tyra cadeau wilden geven aan ons. Ze was zo blij dat wij haar niet namen om het uiterlijk maar puur een gezelschapsdier zochten en ze had het gevoel dat Tyra een warm nestje tegemoet ging. We mochten dezelfde week nog komen kijken, wel op een afstandje natuurlijk omdat ze nog zo ieniemienie was. Dit was het beste telefoontje ooit en vanaf het moment dat we haar zagen hoorde ze bij ons gezin.

 

Ze is nu al 5 jaar mijn beste vriendin, mijn maatje door dik en dun. Ze sliep lepeltje lepeltje bij mij (tot ergernis van mijn vriend), ze stond met mij op, volgende me naar de douche, kledingkast tot aan de wc, ze mocht altijd overal mee naar toe; verjaardagen, meidenavondjes, de markt, de wasstraat, cursussen en noem maar op. Ze hoort mij bij en als ik naar haar kijk moet ik altijd lachen, al kan ze ook wel eens erg vervelend en eigenwijs zijn hoor, maar Ty is een hond uit duizenden!

Na 3 jaar kreeg ik weer de kriebels! Ik wilde zo graag een hondje erbij. Die puppygeur, het knuffelen en voor Tyra een vriendje. Een fokker uit onze kennissenkring had nog een reutje over en kon geen geschikt mandje voor hem vinden. Ik reageerde op haar foto dat hij een perfect vriendje voor Tyra zou zijn. Gelijk hingen we aan de telefoon en had deze kleine vriend een nieuw thuis. Oja..mijn vriend heb ik na zijn werk ook even ingelicht 😉 Ach..hij vond het wel gezellig, kom maar door! Of je er nou met 1 of 2 buiten loopt.

Sinds dat we Nox erbij hebben leeft Tyra helemaal op! Normaal plakte ze constant aan mijn been maar tegenwoordig rent ze bij een uitlaatrondje alleen maar met Nox en ziet ze mij niet eens meer staan. Ik vind het heerlijk om haar zo blij te zien en Nox is gewoon een heerlijk ding om erbij te hebben! Het hebben van twee honden is druk, maar ook erg leuk! Misschien herken je die momenten ook wel, wanneer je vermoeid uit je werk komt en er twee stuiterballen naast je been staan die graag nog even hun energie kwijt willen. Voordat mijn vriend naar zijn werk gaat krijg ik vaak nog een appje, zoiets als ‘onze kanjers hebben nog even lekker door het bos gestruind samen en liggen nu uitgeteld op de bank’. Nou daar is niets meer van terug te zien zodra ik de voordeur open…. Maar als ik dan naar die koppies kijk kan ik alleen maar lachen, ‘Ja we gaan lekker naar buiten jongens’. Hup riem om, fiets mee en gaan! Heerlijk vinden ze het om samen lekker te rennen en stokken te zoeken. En voor mezelf ook niet verkeerd na een dag op kantoor! Lekker de buitenlucht in samen.

Na een rondje fietsen is Tyra helemaal gesloopt. Die geeft altijd alles alsof haar leven ervan af hangt. Ze moet natuurlijk wel laten zien dat zij hier de oudste van de twee is. Deze kleine dame duikt vervolgens de bank op om zich in de kussens te laten ploffen. En snurken dat ze kan! Oké even quality time met de kleine Nox aangezien deze rakker niet moe te krijgen is. Samen de tuin in met een denkspelletje en de koekjespot. Het leukste van een spelletje is natuurlijk beloond worden.

Zo’n denkspel is geniaal! Ik stop onder elk pionnetje een koekje en laat Nox vervolgens zijn slag slaan. Hij moet erbij nadenken want de pionnetjes moet hij wel weg schuiven om bij de koekjes te komen, geweldig vindt hij dit! Waarom in de tuin? Omdat Ty dit ook erg leuk vindt en niet zo van delen houdt, alles is voor Tyra! 😉 Kijk, daar staat mijn vermoeide meisje al met haar neus tegen het raam. Tja een enorme schuifpui met 2 honden is niet bevorderlijk als je niet van ramenlappen houdt… Als Nox klaar is mag zij natuurlijk ook even haar gang gaan met het spel.

Wij houden van dit soort spelletjes! Hersenwerk voor honden is niet alleen leuk maar het stimuleert ook de zintuigen van je hond en het houdt ze mentaal fit. We hebben er dan ook nog een aantal in de kast liggen zodat we kunnen afwisselen. Je kunt ze ook makkelijk zelf maken natuurlijk! Denk maar eens aan bekertjes met koekjes eronder, een doos vol met lege WC rollen of een snuffelkleed. Voor meer leuke tips en knutsel ideeën kun je eens kijken op deze website.

Veel speelplezier met jullie kanjers!
Doei -x-

[su_youtube url=”https://youtu.be/BtzXof2cjwU”]