Storm in Nederland, Brera vindt het niks

Brera is soepel in haar gewrichten, dankzij LITOPET

Je hebt van die dagen. Iedereen is in rep en roer. Ramen worden gesloten, deuren gaan dicht en het advies luidt om thuis te blijven, dicht tegen elkaar aan te gaan zitten en je vast te ketenen aan de muur. Brera neemt dit advies ook graag ter harte. Brera, onze Duitse Dog.

Ze worden ook wel ‘Gentle Giants’ genoemd, of ‘the apollo of dogs’ of ‘Big Danish’, Brera dus. Zodra het buiten begint te regenen kijkt ze ons zielig aan en lijkt ze bijna te vragen of ze alsjeblieft binnen mag blijven. Helaas, dit verzoek wordt resoluut van tafel geveegd. Ze moet en zal haar rondes maken, zelfs in windkracht 11. Door haar grootte vangt ze natuurlijk behoorlijk wat wind en dit is dan ook goed te merken aan het tempo dat vandaag beduidend lager ligt dan normaal.

Brera beweegt lenig tussen de regendruppels door

Hoewel Brera normaal gesproken vrij rondloopt en het hele bos aan het verkennen is, blijft ze nu wel heel erg dicht bij ons lopen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar zodra zij zich begint te ontdoen van het overtollige regenwater op haar vacht is de wereld toch echt te klein. Halleluja, wat een water komt er van zo’n Gentle Giant af zeg. We hebben een paraplu meegenomen en kunnen ons redelijk wapenen tegen al het geweld, maar we ontkomen er toch niet helemaal aan om nat te worden. Het is een hele grote paraplu, zo eentje die niet openklapt als het hard begint te waaien. [su_pullquote]Het lijkt erop alsof Brera heeft ontdekt dat zo’n paraplu inderdaad handig is tegen de regen.[/su_pullquote] Of het aan de LITOPET ligt die ze krijgt weet ik niet, maar Brera lijkt zich bijzonder lenig tussen de regendruppels door te manouvreren. Je kent vast die scène wel uit de film ‘The Matrix’ waarin de hoofdpersoon de op hem afgeschoten kogels weet te ontwijken…nou…Brera heeft daar geen CGI voor nodig. Nog voordat ik de laadklep van de auto (het blijft een kleine pony he) open heb zit ze er al in. Alles om de regen zoveel mogelijk te ontwijken…!

Terwijl ik de motor start om huiswaarts te gaan hoor ik achterin een diepe zucht en gaat Brera liggen. Twee rondes gehad, nog maar één te gaan vanavond en dan zal de storm weer gaan liggen. Hopelijk…