Marley, mijn eigenwijze beagle, wordt stijver

Beagle met gewrichtsproblemen - LITOPET

‘Marley, wat sta je langzaam op! Ben je zo moe? Of is het gewoon je leeftijd pop?’

Marley, mijn hond, is al wat op leeftijd, 9 jaar, en ook niet de sportiefste te noemen. Ze is liever lui dan moe zeg maar! Dat maakt haar wie ze is en ik vind het heerlijk als ze zo lekker bij me komt liggen de hele avond. Zelf ben ik ook niet de sportiefste dus een prima match al zeg ik het zelf!

Toch begon het mij vaker op te vallen dat mevrouw moeilijk op stond en ook na een verre wandeling geen energie meer over had. Opstaan was dan wel het laatste wat ze wilde doen. Maar even in de gaten houden dacht ik nog. Zelf bezoek ik vrijwel nooit een dokter en ben ik meer van de natuurlijke hulpmiddelen. Met kruiden en planten kun je heel wat kwalen oplossen en ik vind het een interessante leer om steeds meer over de natuur te weten te komen. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan of er iets te vinden was over stijve spieren en gewrichten, zowel bij mens als dier. Al snel vond ik dat stramme gewrichten bij honden kunnen leiden tot o.a. moeilijk opstaan, minder ver willen lopen, moeilijker de bank op springen etc. Hier herkende ik direct mijn Marley in!

Zou mijn meisje last hebben van haar gewrichten?

Heb ik haar misschien onbewust onnodig lang door laten lopen omdat ik vond dat het bij de leeftijd hoorde? Voor alle zekerheid maar even een pitstop bij de dierenarts. Hij keek haar helemaal na en constateerde inderdaad dat haar gewrichten de boosdoener in dit spel waren.
Dit had niets met haar leeftijd te maken maar puur met slijtage van de gewrichten. Uhm…en nu? Pijnstillers en speciale voeding zouden dé oplossing zijn. Nou… laat mij maar even zelf speuren op het internet, niet dat ik het geld niet voor haar over heb maar ik vraag me af of dit echt werkt of dat het meer een verkooppraatje is. Ik weet waar de dierenarts zit dus mocht ik niets kunnen vinden op het internet, kan ik dit altijd nog kopen.

Ik natuurlijk direct achter de laptop en opzoek naar een natuurlijk hulpmiddel bij stijve spieren en gewrichten. Ik kwam enorm veel tegen zoals de standaard producten Glucosamine en Chondroïtine. Maar toen las ik een bericht over GOPO en de effecten van deze hulpstof.
GOPO zit in rozenbottels en ik weet dat deze boordevol vitamine en mineralen zitten. Daarnaast hebben rozenbottels van nature een hoog vitamine C-gehalte (voor een goede weerstand). In het buitenland schijnt er veel onderzoek naar geweest te zijn met zeer positieve resultaten! Dit is iets wat ik graag wil proberen voor Marley!

Via internet heb ik een potje gekocht. Het is 100% natuurlijk, glutenvrij en geschikt voor alle honden. Ik strooi ’s morgens en s‘avonds een maatschepje over haar voer en Marley likt de hele bak af tot er geen kruimel meer te vinden is. De eerste maand merkte ik nog niet heel veel verschil maar na 6 tot 8 weken zag ik mijn Marley weer langzaam de oude worden.
Het opstaan gaat veel beter en ook bij mij op de bank springen lijkt veel soepeler te gaan. Uiteraard houd ik nu wel rekening met de wandelingen en activiteiten zodat ik niet het uiterste van haar vraag. Ze is natuurlijk al wel 9 jaar en ik hoop nog heel erg lang van haar te mogen genieten!

Mijn meisje is blij en ik ben weer wat wijzer over de natuur.

Benieuwd wat dit natuurlijke rozenbottelpoeder voor jouw hond kan betekenen?

Is jouw hond niet meer zo actief? LITOPET is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een gezond bewegingsapparaat. Dit rozenbottelextract (met GOPO) ondersteun de gezonde gewrichten en kraakbeen om nog lang van elkaar te kunnen genieten.

Lees meer »