Onze Rottweiler ‘Bones’ stijf of eigenwijs?

Rottweilier Bones heeft LPC, dankzij LITOPET beweegt hij weer soepel

Onze Rottweiler Bones is pas 8 maanden als we tijdens de puppycursus opmerken dat hij niet goed beweegt. Langzaam lopen ging prima, maar als we iets moesten versnellen, ging Bones gewoon liggen. Zouden zijn poten overbelast en stijf zijn door de cursus of is hij gewoon eigenwijs?

We kregen het advies om Bones goed in de gaten te houden, maar helaas zagen we geen verbetering. We bezochten voor de zekerheid onze DA. Er werden foto’s gemaakt en de diagnose die gesteld werd was ‘groeipijn’. Voor nu even vervelend uiteindelijk groeit hij daar wel overheen, werd ons beloofd. Wel vond de DA het verstandig dat we een speciaal voer zouden geven, gericht op de aanmaak en opbouw van botten. Nou oké, de DA zal het wel weten dus wij weer naar huis met Bones en een dure zak voer. Alles voor onze knappe banjer!

Een aantal maanden later was er helaas nog geen verbetering te zien. Integendeel zelfs! Ik ben gestopt met de cursus en lange wandelingen zaten er ook niet meer in. Bones weigerde zelfs de wandelingen door gewoon op straat te gaan liggen. Dat was voor mij een teken dat er echt iets niet in order was. Maar hoe kan dat nou?! Bones is zo jong, dit is toch niet normaal? Groeipijn..dat moet nu toch wel minder worden?

Hup, wij weer naar de dierenarts en opnieuw werden er foto’s gemaakt. Helaas kwam daar een iets andere diagnose dan de vorige keer uit. Onze Bones had stramme gewrichten. WAT?! Ik schrok me rot,  dat kan toch niet! Er komen gelijk zoveel vragen in me op: is hier iets aan te doen? Kan Bones nog wel lopen straks? Wordt het steeds erger?

Een natuurlijk middel voor mijn Bones

De mogelijkheid die wij nu hadden was om Bones via een arthroscopie te laten helpen. Dit is een soort kijkoperatie waarbij de losse stukjes bot eenvoudig verwijderd kunnen worden. Uiteraard hebben we dit meteen laten doen waarna we een periode van herstel hebben gehad. Daarnaast ben ik opzoek gegaan naar een natuurlijk middel om de gewrichten van Bones te ondersteunen. Een collega vertelde mij over rozenbottelpoeder wat wordt ingezet bij mensen met stijve spieren en gewrichten. Dit is er ook in een variant voor honden, LITOPET. Een 100% natuurlijk product met het behoud van de stof GOPO. Zij vertelde dat GOPO bijdraagt aan de beweeglijkheid van de gewrichten en aan de andere kant stimuleert het de aanmaak van collageen bij kraakbeen.  Het klonk gelijk interessant en ik vond het de moeite waard om dit uit te proberen. Baat het niet dan schaadt het niet!

Onze Bones gebruikt nu al 6 maanden LITOPET en ik merk enorme vooruitgang. Uiteraard zal onze lieverd geen lange afstanden meer rennen, dat hoeft ook niet. Zolang hij geen moeite heeft met opstaan en flexibeler door het leven kan gaan zijn wij al enorm blij en kunnen we hopelijk nog heel lang van onze trouwe vriend genieten!

Benieuwd wat dit natuurlijke rozenbottelpoeder voor jouw hond kan betekenen?

Is jouw hond niet meer zo actief? LITOPET is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een gezond bewegingsapparaat. Dit rozenbottelextract (met GOPO) ondersteun de gezonde gewrichten en kraakbeen om nog lang van elkaar te kunnen genieten.

Lees meer »